DEU CONSELLS PER A TROBAR FEINA PER INTERNET

4 Abr 2019 |
Escrito por admin |
Aún no hay comentarios

DEU CONSELLS PER A TROBAR FEINA PER INTERNET

1.- Investigar

És aconsellable realitzar un treball de recerca, ja que, tot i que existeixen cada vegada més portals per a buscar ocupació, no és necessari apuntar-se a tots. Es recomana seleccionar aquells que publiquin ofertes de treball que coincideixin amb cada perfil professional. Existeixen pàgines d’ús de caràcter públic i privat, genèriques i per sector d’activitat.

 

2.- Seleccionar

Buscar treball per internet és molt més ràpid i efectiu que fer-ho en persona. A través dels diferents portals d’ocupació existents en la xarxa, es pot arribar a moltes més empreses i ofertes d’ocupació en molt poc temps. No obstant això, és fonamental triar bé on enviar la candidatura i seleccionar bé l’empresa i el lloc al qual s’optarà, amb l’objectiu d’adaptar el currículum a aquest. D’aquesta forma, una part del perfil i les competències coincidiran amb els requisits del lloc de treball.

 

3.- Utilitzar el mòbil

Cada vegada són més els portals d’ocupació que compten amb aplicacions específiques (apps) per a la cerca d’ocupació des del mòbil. La personalització dels perfils amb geolocalització en els telèfons intel·ligents permet filtrar millor les ofertes d’ocupació que es reben a través dels sistemes d’alerta o subscripció.

 

4.- Usar els metacercadors

Els metacercadors d’ofertes d’ocupació actuen en resposta a la cerca com a rastrejadors entre totes les webs especialitzades a la recerca d’ofertes o oportunitats de treball. Estalvien temps i eviten la pèrdua d’ofertes rellevants.

 

5.- Utilitzar les xarxes socials

Les xarxes socials també són útils per a buscar ocupació, fer nous contactes o participar en grups en els quals apareixen ofertes d’ocupació. No barregis la teva activitat personal amb la professional.

 

6.- Actualitzar el perfil

Les empreses valoren que els candidats siguin actius en les xarxes socials, per la qual cosa resulta recomanable obrir perfils i publicar contingut rellevant i professional. Crear un perfil professional en les xarxes socials professionals, permet mostrar bé el que es pot oferir.

 

7.- Ser constant

La constància i el seguiment són conceptes clau en la cerca d’ocupació, però encara més si parlem de fer-ho a través d’internet. Les empreses utilitzen habitualment aquests canals per la seva rapidesa, per això és molt important que el candidat revisi diàriament els portals d’ocupació seleccionats per a estar al dia i no perdre cap oportunitat.

 

8.- Utilitzar el videocurrículum

Una altra de les opcions eficaces en utilitzar internet per a buscar ocupació és la de gravar un videocurrículum i penjar-ho en la xarxa perquè les empreses no només puguin veure el currículum, sinó també sentir el desig, les ganes i l’entusiasme del candidat per aconseguir el lloc de treball al qual es postula.

 

9.- Anar amb compte

La facilitat per a accedir a internet i el poc control existent fa que en alguns portals d’ocupació es publiquin ofertes d’ocupació falses. És convenient descartar aquelles ofertes amb un salari molt superior al normal, en les quals la font de l’oferta no sigui fiable o coneguda, en les quals se sol·liciten dades personals, es demani diners o bé hi hagi aspectes que no semblen normals.

 

10.- Posar en valor la imatge digital

La majoria de les empreses consulta les xarxes socials abans de prendre la decisió respecte a la contractació d’un candidat. Tenir actualitzat el perfil i cuidar la imatge de marca personal són clau, així com evitar fotos i continguts inapropiats.


[addthis tool="addthis_inline_share_toolbox_9vi1"]

Escribe un comentario