DEU CONSELLS PER IMPULSAR L’OCUPACIÓ EN ELS COL·LECTIUS MÉS VULNERABLES

25 Jul 2018 |
Escrito por Sistemas |
Aún no hay comentarios

DEU CONSELLS PER IMPULSAR L’OCUPACIÓ EN ELS COL·LECTIUS MÉS VULNERABLES

La situació del mercat laboral i la dificultat per accedir a un lloc de treball impacta amb major força en els col·lectius vulnerables. El concepte de vulnerabilitat, tal com el coneixem avui dia, s’estén a sectors de la població no vinculats tradicionalment a aquests, com són els aturats de llarga durada, els discapacitats, els immigrants, els joves en risc d’exclusió social o les persones majors de 45 anys.

Ingeus, empresa especialitzada en la gestió de programes d’ocupació per a persones en risc d’exclusió social, ha elaborat un decàleg amb recomanacions i consells per impulsar la inserció laboral dels més vulnerables.

1. Tenir actitud positiva
Aquest és el punt de partida per iniciar la cerca d’ocupació. Mantenir una actitud positiva és fonamental durant el període de cerca d’ocupació.

2. Tenir coneixements sobre el mercat laboral
És important conèixer el mercat de treball i ser capaç de detectar oportunitats laborals.

3. Conèixer les habilitats individuals
L’autoconeixement és imprescindible per detectar virtuts, fortaleses i aspectes de possible millora, que demostrin la vàlua del candidat. És important saber el valor que es pot aportar a l’empresa.

4. Elaborar un currículum adequat a cada oferta
Dissenyar el currículum per seduir a l’ocupador és un aspecte per aconseguir l’entrevista. El candidat ha de saber cridar la seva atenció i encuriosir. Un mateix CV no val per a totes les ofertes d’ocupació. Ingeus recomana adaptar el CV a cada procés de selecció, que no sigui massa extens i que estigui degudament actualitzat. A més, el candidat solament ha d’optar a aquelles ofertes en les quals compleixi amb els requisits.

5. Conèixer els diferents canals de cerca d’ocupació
En un entorn canviant, súper connectat i molt digitalitzat, els candidats han d’estar ben informats per saber on i quan hi ha ofertes d’ocupació que puguin resultar interessants. Han de conèixer els diferents canals de cerca d’ocupació, i triar el que més convingui a cada moment: aplicacions, portals d’ocupació, xarxes socials, auto candidatures presencials i contactes, entre d’altres.

6. Gestionar el temps i fixar un objectiu
Planificar-se, gestionar el temps i fixar un objectiu realista, farà al candidat més eficaç. És necessari marcar objectius assolibles i programar els passos per arribar a la meta.

7. Preparar les entrevistes de treball
Afrontar una entrevista de treball amb seguretat, conèixer a l’entrevistador, saber expressar-se i transmetre el missatge sobre el que es pot aportar a l’empresa de manera clara i concisa, així com una bona comunicació no verbal, són factors fonamentals per superar una entrevista laboral amb èxit.

8. Cuidar la imatge personal i digital
És necessari cuidar la imatge i mostrar un perfil professional. El treball pot sorgir a qualsevol moment. Quanta més gent conegui que una persona està buscant ocupació, majors seran les possibilitats que pensin en ella quan hi hagi una vacant.

9. Buscar assessorament
És molt important comptar amb una figura de referència, un assessor per a la cerca d’ocupació que acompanyarà al candidat al llarg del procés de cerca d’ocupació. Al moment en el qual els candidats entren en Ingeus ja no estan sols, l’equip de professionals treballa per un mateix objectiu: aconseguir que trobi una ocupació.

10. Mantenir la motivació
En una entrevista de treball, el candidat comunica més aspectes dels quals és conscient. La seguretat, l’actitud positiva i l’optimisme són alguns d’ells. Trobar treball és un treball en si mateix, i és necessària paciència, temps, convicció i una bona dosi d’autoconfiança.Escribe un comentario