EL FUTUR DEL TREBALL

El món del treball està canviant ràpidament. La globalització, el canvi tecnològic i l’envelliment de la població ja estan tenint un gran impacte.

Segons la Resolution Foundation, en el Regne Unit entre un 10% i un 30% dels llocs de treball podrien automatitzar-se en un futur no gaire llunyà. L’anomenada economia col·laborativa ha canviat la forma en què prenem un taxi, demanem menjar per portar i canviem de casa. Aquests van ser solament alguns dels temes discutits en el Fòrum Internacional del Treball de Sant Petersburg d’aquest any, en el qual es va convidar a Ingeus a participar.

Basant-nos en les experiències dels onze països en els quals treballem, el nostre Director Internacional, Anton Eckersley, va parlar sobre algunes de les tendències que estem veient en educació i habilitats, salut, gestió de transicions laborals i lluita contra la desigualtat.

Aquestes megatendencias tenen profundes implicacions en la forma en què fem el nostre treball i donaran forma a com dissenyarem els nostres serveis en els propers anys”, va dir Anton.

Ja estem veient l’ús cada vegada major d’innovacions com la capacitació basada en competències i l’anàlisi predictiva, per ajudar als sol·licitants d’ocupació a triar les vies adequades de retorn al treball. Necessitem estar a l’avantguarda amb aquests col·lectius”.