Els resultats positius de Feina amb Cor a la presentació del balanç de Caritas

De les 2.381 persones que han acabat els sis mesos que dura el programa Feina amb Cor, el 64% han trobat feina. Aquest resultats d’inserció tan positius han sigut avui els principals protagonistes de la presentació en roda de premsa de la memòria de Caritas 2015 amb el balanç de la seva acció social i la presentació de l’informe Nedant a mar obert.

Aquest estudi recull l’experiència i els resultats del projecte Feina amb Cor, que Caritas va posar en marxa al desembre de 2013, per acompanyar a persones en situació de vulnerabilitat en la seva recerca laboral.  L’informe constata l’acompanyament intensiu com una de les peces clau perquè les persones que la crisi ha deixat fora del mercat laboral puguin trobar feina.  I és que el programa Feina amb Cor contempla un acompanyament intensiu a les persones durant sis mesos per tal d’activar-les i apoderar-les per a què puguin ser capaces de nedar a mar obert per si soles.

Caritas, sempre conscient en la seva acció social de la importància de l’acompanyament, va engegar fa dos anys i mig el projecte Feina amb Cor per a persones vulnerables com ara les que fa més d’un any que estan a l’atur, les que tenen familiars al seu càrrec i les que han esgotat totes les prestacions o estan a punt de fer-ho. I avui Caritas reivindica, a més, una feina decent i de qualitat per superar la pobresa severa i la desigualtat que ha deixat la crisi.

Feina amb Cor és un programa gestionat per Ingeus per a Caritas.