JORNADA «CONVERSES PER A UNA OCUPACIÓ INCLUSIVA»

El dia 13 de desembre de 2019 vam celebrar en col·laboració amb la Fundació Novaterra, la Jornada «Converses per a una ocupació inclusiva», Jornada en la qual es van debatre fórmules de reinserció per a totes aquelles persones que es troben en la «cuneta sociolaboral».

En la primera taula de la Jornada, l’Emili Altur, vicepresident de la Diputació de València, el Paco Cobacho, president de Fundació Novaterra, i el Gregori Cascante, Director General d’Ingeus; van realitzar una anàlisi de la situació de les persones amb dificultats per a l’accés al mercat laboral i van presentar els resultats del Programa Laboral Reinicia’t. Una iniciativa de la Diputació de València, l’Ajuntament de València i la Mancomunitat de l’Horta Sud, desenvolupat per la Fundació Novaterra i Ingeus; on els resultats han estat més que positius, s’ha aconseguit una taxa d’inserció laboral dels participants superior al 50%.

La segona taula rodona de la Jornada, moderada per la  Lydia del Canto, Directora de Levante-EMV, va comptar amb la participació de Yolanda Valdeolivas, Secretària d’Estat d’Ocupació, Consol Castillo, Tercera Tinent d’Alcalde a l’Ajuntament de València, Valeriano Gómez, Economista i Exministre de Treball i Antón Costas, Catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona i President de la Fundació Cercle d’Economia. Es va debatre entre altres temes, sobre la necessitat d’impulsar la Col·laboració Público-Privada en l’àmbit de l’ocupació, i com desenvolupar polítiques d’ocupació més eficaces.

Pots accedir a un vídeo resum i a la Jornada completa, punxant els següents enllaços.

Vídeo resum de la Jornada.

Vídeo complet de la Jornada.